dimecres, 28 de març de 2012

29-M. Alguns dubtes.

Demà sembla que hi ha una vaga general convocada per protestar principalment contra la reforma laboral que proposa + impulsa (= imposa) el govern espanyol, tant al seu territori com a les seves colònies.


Ara no tinc cap exemplar de la Constitució Espanyola als dits i em fa una mandra quasi insuperable el consultar-la però es veu que el dret a fer vaga hi és reconegut. Doncs res a dir, qui vulgui que en faci.

Jo, això de no anar a treballar per protestar no ho acabo d'entendre. Sens dubte, al segle XIX i principis del XX podia tenir sentit per forçar als industrials a establir millors condicions laborals i salaris a una classe obrera que prou feines tenia a subsistir tot i pencar un munt d'hores cada dia, sis dies a la setmana.

Però avui, al segle XXI jo ni tan sols estic segur que existeixi classe obrera. O almenys que hi hagi una extensa consciència de formar-ne part. Com deien als setantes i vuitantes, deu ser que estem alienats.

A més, trobo curiós que per garantir la pressió al govern l'objectiu sigui fastiguejar a la resta de ciutadans ( que ves a saber de quina classe formem part) a base de reduir al mínim els serveis públics. Ves que no sigui per engreixar l'estadística de vaguistes a base dels que no van a treballar perquè no hi ha transport públic o perquè si les escoles estan mig tancades no saben on deixar la mainada o simplement per la por que un "piquet informatiu" els expliqui els seus drets a cops de pancarta.

No entenc tampoc que el dret a la lliure circulació estigui conculcat demà; perquè bé que deu sortir a la C.E. (encara no he superat la mandra de consultar-la).

Ni entenc que els que rondinen dels sous dels polítics no diguin ni mu dels estipendis que reben els dirigents sindicals; o de l'"abnegada tasca" dels milers d'alliberats sindicals; o de les subvencions que reben els sindicats majoritaris (algun dels quals ha fet fins i tot un ERO!); o de la l'opacitat de les subvencions per la formació, etc.

No es que vulgui que es faci una vaga a la japonesa, però posats a protestar..no ho sé, què tal fer una mega-manifestació nocturna, quan la majoria de gent hagi plegat de treballar, sense xafar res, ni cap façana de banc, ni cap McDonalds (com si allà no hi hagués treballadors), ni embrutar els carrers (si els escombriaires han fet vaga, després hauran de fer hores extres per poder tornar les ciutats a la normalitat).

I és que, en el fons, la pregunta que em volta pel cap és: perquè pels drets nacionals fem manifestacions en dies no laborables i contra la reforma laboral fem vaga?

Ah, per cert, jo de vaga no en faré. Que tinc molta feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!