diumenge, 15 de juliol del 2012

Gàobié xībānyá. Independents gràcies a la Xina?

Es veia a venir perquè hi ha coses que estan cantades i hi ha gent que no està per orgues i no se'ls pot fer passar amb raons. Hutchinson, l'empresa xinesa que està construint la terminal de contenidors marítims més gran del sud d'Europa al port de Barcelona, davant la perspectiva que la inoperància manifesta del govern espanyol, que disfressa la seva maquiavèlica intenció de destrossar econòmicament Catalunya, deixi aquesta magnífica eina logística sense accessos s'ha ofert a fer-los per tal que les mercaderies que arribin en vaixell des del sud-est asiàtic trobin la manera d'arribar fins a Europa per la via més curta. No estan pas per brocs els xinesos quan es tracta de fer negocis i no pensen pas deixar que els ho espatlli una colla d'esquenadrets que semblen viure encara en els temps del seu heroi nacional: el Lazarillo de Tormes, un vailet que es dedicava a enredar tothom per poder anar fent la viu-viu sense fotre ni brot.

M'imagino el Consell de direcció de Hurchinson fent-se creus, o l'equivalent xinès, davant la bestiesa de dimensions còsmiques que suposa fer una terminal al port, sense fer-hi els accessos i pensant com en devem ser de sonats. Suposo que després de veure com ningú pensava moure ni un dit perquè aixo s'esmenés devien dir "doncs ja ens en cuidem nosaltres, i ja ho trobarem".

Bé, benvinguts els xinesos! Ja posats, jo els demanaria si el corredor mediterrani no ens el farien pas, també perquè al pas que anem no crec pas que ens en sortim. Sobretot si ens hem de refiar que el govern espanyol hi posi res de la seva part.

A Catalunya ja tenim el precedent de la primera línia de ferrocarril, la Mataró-Barcelona que va ser finançada amb capital privat per tant, no ens hauriem pas d'esgarrifar perquè ara els xinesos ens treguin les castanyes del foc. Un poble que va ser capaç de construir la Gran Muralla deu ser incapaç d'entendre que aquí siguem incapaços de finalitzar el traçat del TAV fins França(Xina té la xarxa de TAV més gran del món), d'acabar el desdoblament de la N-II, etc, etc.

Jo crec que si hi negociem bé, en un parell d'anys ens enllesteixen les infrastructures essencials per al desenvolupament econòmic de Catalunya. I d'aquí, a la independència, tot molt més planer.

Us imagineu,? independents grácies a la Xina!

告别西班牙 Gàobié xībānyá. És a dir, Godbye Spain.

1 comentari:

  1. Doncs no se pas si ho dius en conya o no, però si s'hi posessin de la nostra banda tindríem molt a guanyar, oi?

    Salutacions.

    ResponElimina

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!