dissabte, 6 de juny del 2009

Jornada de reflexió.

I qui es suposa que ha de reflexionar avui i sobre què? Som els electors els que hem de reflexionar sobre quina opció votarem demà? En les eleccions més avorrides del calendari electoral i en l’edició més lamentable de la història?
Lamentablement sembla que la majoria de ciutadans arreu de la UE ho tenen clar. I la seva reflexió serà sobre què soparan avui o quina peli miraran o què faran demà al matí: anar a passeig o fer mandra a casa. Perquè el que es preveu és una abstenció absolutament i demolidorament majoritària.
Però el cert és que els diaris avui continuen parlant dels actes d’ahir o sigui que aquesta “jornada de reflexió” on no es pot fer propaganda és una mica relativa. Sorprenentment les webs dels principals partits tampoc tenen entrades datades avui, amb l’excepció de la de CiU. Bé, tot plegat sembla ben endreçat.
I això si que hauria de fer reflexionar als polítics. No s’hi valen les excuses de que són eleccions a un parlament poc polític i molt tècnic. El cert és que possiblement als polítics professionals ja els va una mica bé tot això, no fos cas que si votés el 100% alguna cosa canviés.
Avui i demà ens ensenyaran els candidats en una actitud de suposat relax, reposant de l’enorme desgast (ehem) d’una campanya de 15 dies. Ens els imaginem neguitosos o dubtant de si hauran de fer o no les maletes però podem estar ben segurs que avui ja tenen clar com quedaran els resultats. Així de previsible és per ells. I demà, com ens tornin a dir “la llarga nit electoral” serà per engegar-los tots a dida.
Ei...però que consti: jo demà aniré a votar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!