dimecres, 17 d’agost del 2011

Rubalcaba es desperta de la migdiada.

Avui en Rubalcaba s’ha despertat amb un moment de lucidesa. Per alguns polítics, això vol dir agafar una idea de les que abans estaven descartades i deixar-la anar com si res, a veure què passa. Pels entesos, d’això se’n diu “globus sonda”.

Tornem-hi, el que aquest noi ha deixat anar és que ben mirat es podrien eliminar les Diputacions. Veus que bé? Mira que som una colla que ho dèiem. Una altra cosa és que en farem de les infraestructures (i del pressupost!) que gestionen. Optimitzarem recursos o estalviarem? D’això ni un mot.

Tot i que sigui, malauradament només fins a cert punt, posar-me a casa d’altri se m’acudeixen tres o quatre coses més que aquest xicot podria deixar anar per millorar l’economia i la gestió de la metròpoli aprofitant que igualment perdrà les eleccions:

- Carregar-se totes les autonomies no històriques. Així tindria excusa per mantenir el Ministerio de Cultura.

- Com que no tindrà nassos, doncs que es carregui el Ministerio de Cultura aprofitant que té totes les competències transferides a les CC.AA.

- Eliminar el Senat donada la seva inutilitat legislativa i operativa.
- Racionalitzar la xarxa ferroviària en un exercici de realitat: el centre geogràfic penisular no coincideix amb l’eix econòmic. Ai coi.

- Canviar la llei de funció pública per transformar l’Administració en un ens eficient.

- Reduir el nombre de festes anuals i traslladar-les al divendres o dilluns més immediat. Clar que no podrem fer ponts però la productivitat ho agrairia.

- Reconèixer que carregar-se la indústria va ser una mala idea i que el paternalisme institucionalitzat una idea encara pitjor. I posar-hi remei.

Total, ara que perdrà...què li costaria?

En fi, com diu sempre la meva mare: donar consells a casa dels altres és molt senzill.

Goodbye Spain.

1 comentari:

  1. Estaria bé, posats a perdre, que sigui per unes bones causes.
    Encara hi podríem afegir per exemple algun retoc a les bases per obtenir beques. Aquesta seria una mesura ben impopular també i potser es destinarien els diners a qui se'ls mereix, en comptes de a qui sap com fer-ho per aconseguir-los.

    ResponElimina

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!