diumenge, 31 d’octubre del 2010

ASC: ser malvat no vol dir ser ximple.

La inefable ASC segueix insistint sempre que pot en la idea que Catalunya es el pais de la prohibició i que el PP defensa la llibertat.
A mi m'enxerina que aquest argument s'acabi fent servir arreu com un argument per a la limitació de la capacitat legislativa de Catalunya. Sobretot perquè els suposats atacs contra la llibertat es centren en dues de les iniciatives legislatives mes importants del Parlament: la llei de politica lingüística i la prohibicio de les curses de braus.
No s'ha pas de ser cap premi Nobel, ni tan sols un llicenciat en Dret per saber que totes les lleis preveuen un capitol de sancions aplicables a aquells que no compleixen la llei. Naturalment allò que voldria l'ASC es que no se sancionés ningú que volgudament incompleix la llei de politica linguistica i que qui vulgui penjar rètols del seu negoci, que si que es privat, en un carrer, que es de tots, ho pugui fer en l'idioma que li surti del magi. O millor dit, del vel pal.latal. D'aquesta manera, mica en mica i tenint efecte sense que es noti "el cuidado" ben aviat no sabriem si un carrer es de Reus o de Palencia. perquè per a l'ASC el lloc natural del catala es la "intimitat de les llars", allà al costat de la roba bruta, que també s'ha de rentar a casa.
ASC vol, malbaratant i pervertint el nom de la llibertat i la democràcia, eliminar qualsevol disposició legal que afavoreixi el català perquè sap molt bé (ser malvat no vol pas dir ser ximple) que això pot significar la definitiva minorització del català i un pas de gegant cap a la seva mort per inanició.
Naturalment csp comentari sobre les sancions a empreses catalanes per no etiquetar en espanyol (94 sancions el 2009). En aquest cas es compleix la llei. La de veritat. La d'ells.
Si això no és fracturar la societat no sé què deu ser. Feixisme, potser?

2 comentaris:

  1. Sí, això és fracturar la societat, i és exactament el que vol ASC i els altres que pensen com ella.

    Volen fracturar la societat catalana per tal d'impedir el procés d'independència; no tenen arguments raonables per oposar-s'hi, i per això volen la fractura.

    ResponElimina
  2. Ospa Pep! treu aquesta foto!!! Quin espant a l'obrir el teu blok!!

    ResponElimina

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!