Aquests dies de neguits i (in)decisions, quan tinc clar que qualsevol decisió serà criticada amb agressivitat (o amb contundència, agafeu-vos-ho com vulgueu) he trobat un cert relax cuinant.
Avui mateix he improvisat una recepta que us deixo aquí i que he anomenat “Llomillo de porc a la Carretero”. El nom ve perquè és un plat brutal, perfectament presentat, un luxe a preu assequible, amb ingredients (quasi) 100% catalans, que no deixarà indiferent i serà imitat (qualsevol dia el veurem en un receptari com “rellom a la ALT”). I també perquè em dóna la gana.
Ingredients:
- 1 peça sencera de llomillo (llom pels no olotins) de porc.
- 3 ó 4 (pronuncieu "trè o quatre") figues seques.
- Un grapadet de panses.
- Un grapadet d’ametlles torrades.
- 1 pot de crema de camembert
- 3 ó 4 cebes
- 3 alls
- 1 pebrotet sec de canyella.
- Oli d’oliva català.
- 1 bon raig de conyac.
- 1 parell d’ous.
- Sal i pebre.
Som-hi?
- Engegueu el forn a 220 ºC. Dalt i baix i turbo. 35 minuts abans de començar.
- Saleu i empebreu la peça de llomillo.
- Segelleu-lo en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva català. Segellar vol dir rostir per totes bandes que quedi ben rosset. A foc viu. Només mig centímetre de cuit.
- Afegiu-hi la ceba tallada a llunes, els alls i el pebrotet de canyella.
- Coeu uns minuts i aboqueu-hi el conyac.
- Quan han parat els vapors d’alcohol del conyac, atureu el foc.
- Deixeu refredar la carn.
- Un cop freda unteu-la amb la crema de camembert i repartiu el ganyip (figues, panses i ametlles) talladet per damunt.
- Munteu les clares dels ous a punt de neu i poseu-ho per damunt del llomillo recobert de la crema de formatge i ganyip.
- Poseu llomillo, cebes, alls , oli i pebrotet en una plata d’anar al forn.
- Coeu el llomillo al forn fins que estigui ben daurat.
Acompanyeu amb vi negre català, fort i honest.
Bon profit i Visca Catalunya Lliure!
Ps: no hi ha foto. Me n’he oblidat, però és un recordatori del silenci informatiu.,
dimarts, 1 de febrer del 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!