dimarts, 22 de febrer del 2011

Felipet de cartró.

Sembla que Un dia d'aquests SAR Felipe de Borbón, príncep d'Astúries i de Girona (i imagino que unes quantes coses més) vindrà a Olot a inaugurar un museu privat d'una empresa olotina.
Aprofitant la visita i que el noi bé que ha de dinar, es farà un convit en un restaurant olotí que, de moment, es manté en absolut secret. A aquest dinar hi està convidat un reduït grup de persones d'allò que anomenem el teixit associatiu d'Olot.
Esperem que, ja que no passa gaire sovint això que aparegui per aquí aquest xicot, les persones que han estat convidades li expliquin alguna cosa que vagi més enllà de com de bons són els fesols de Santa Pau o el tortell de Can Carbasseres amb ratafia de Cal Russet. 
Estaria bé i seria un gran servei per als catalans que, un cop enllestida la lletania dels tòpics, encetessin el reguitzell dels greuges que cada dia vivim. Potser no entendrà el concepte de l'espoli fiscal perquè al cap i a la fi d'això viu però caldria explicar-li que hem començat a marxar i que tal i com està el pati, marxarem més aviat i sense mirar enrere. Li podrien explicar, aquells que tenen aquest compromís, que en tenim el pap ple de sentir-nos menyspreats i insultats cada dia des de premsa, partits polítics i des de les institucions espanyoles. Que n'estem farts de treballar cada dia més per mantenir una colla d'esquenadrets (bé, això potser tampoc ho entendrà perquè al cap i a la fi, ell..deixem-ho). Podrien els convidats a aquest dinar provar, entre plat i plat, que li entrés al magí que amb tanta agressió diària contra la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra nació, les nostres lleis i les nostres institucions només ens queda un camí: la independència. tampoc cal explicar-li perquè hi posi un remei que ho aturi, ni tampoc cal esperar que ho entengui o ho comparteixi sinó que 1perquè sigui testimoni que allò que ell representa ja no ens fa cap por i que avui, la monarquia és com el material al qual es dedica el museu que haurà vingut a inaugurar: de cartró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!