dissabte, 22 de setembre del 2012

Estelades a Olot



Com en una mena de campanya viral, els carrers de pobles, viles i ciutats de Catalunya s’han omplert d'estelades de totes mides. Aquest any, molts catalans no l'han despenjar abans de l'11S, de la mateixa manera que no varen esperar el dia abans a penjar-la.

Centenars de milers de catalans hem trobat en l’estelada la manera de simbolitzar el clam per la llibertat del nostre país, el cansament pel menyspreu de tants anys cap al nostre idioma i la nostra cultura i la fatiga per l’espoli fiscal i el llast que pel nostre futur suposa. L’estelada, bandera independentista, deixarà de tenir sentit el dia que siguem independents i aleshores la podrem desar en els museus o a casa com a record dels dies històrics i emocionants que ens estan portant a l’inici d’una nova etapa nacionalment plena. Fins aleshores és per nosaltres un símbol d’esperança i quan la brandem no ho fem contra res ni ningú, només a favor nostre.

No tothom ho veu així i aquesta setmana  al Ple de l'Ajuntament d'Olot, i a ran d'una moció presentada per ERC per tal que no es pogués prohibir a Olot l'exhibició de l'estelada vàrem poder escoltar deliris (per la seva manca de coherència i connexió amb la realitat) d’alguns grups en contra de la presència de l’estelada en espais públics.

No cal recordar que la moció vé a tomb perquè la Policia espanyola va prohibir entrar al camp del Real Madrid a uns aficionats del Barça que duien estelades amb l'excusa que podia provocar disturbis, problemes de seguretat o no sé quina bestiesa. Per més INRI, quan l'Alfred Bosch va demanar explicacions al Congreso de los Diputados, li varen etzibar amb tota la patxorra que "alguns símbols poden fer que alguns ciutadans realitzin actes violents”.

La representant del PP, que no deu veure els símbols que hi ha als balcons de la nostra ciutat, ens va recordar que el seu partit estava en contra de la independència (no va caldre puntualitzar que de Catalunya) i va dir que l'estelada només representava els independentistes i que és la senyera l'únic símbol que uneix a tots els catalans. I en altres moments del Ple es va queixar que per les Festes del Tura, alguns elements de la faràndula portessin estelades i va demanar que no es tornés a posar l’estelada al cim del Montsacopa perquè podia ser ofensiva per a alguns olotins.

Fregant l'esperpent, el portaveu de PxC va dir que havia estudiat l'origen de la senyera al Google i que havia après que tenia el seu origen en la bandera del "revolucionari comunista i totalitari" Fidel Castro i que havia estat utilitzada pels terroristes de Terra Lliure. Va oblidar que també es pot trobar al Google  quina bandera feien servir altres grups terroristes com ara el Batallón Vasco-Español o els Guerrileros de Cristo Rey. Ens va llegir l'article de la Ley 19/2007 que prohibeix l'exhibició de símbols racistes, xenòfobs, etc i va acabar demanant la deportació de tots els aturats immigrants. Donat que això és indubtablement un comentari xenòfob, suposo que es deurà prohibir la presència de cap simbologia de PxC en qualsevol espectacle.

Finalment, el PSC (PSOE?) va fer una comparació ben desafortunada entre les reaccions que poden causar les estelades i les del famós vídeo que ha aixecat les ires dels musulmans d'arreu del món i que han causat greus disturbis i morts.

Ja només em faltava arribar a casa i veure tot sopant el Rajoy del Polònia mirant-se de totes bandes una estelada i dient "no sé què li veuen els catalans". Almenys aquest em va fer riure.

1 comentari:

  1. A fequis que hi ha carrers que fan goig de veure per la quantitat d'estelades que hi ha.
    Un dia de primers de setembre, anant cap a marina, em va impresionar veure'n tantes als balcons de pobles com Bordils, Celrà...; moltes casetes de reg i/o transformadors petits també han estat pintats (ben pintats) amb una estelada.
    Crec que els darrers fets i l'actitud del poble català estan convencent molts catalans que fins fa poc no ho estaven. I el fet que molts joves (17-25 anys) es desplacessin fins a BCN l'11-S diu molt de tot plegat.


    ResponElimina

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!