dilluns, 1 d’octubre del 2012

Coses que eixamplen el cor


Com diu la cançó dels Pastora “últimament passen coses insòlites”  o com deia Philip K Dick a Blade Runner, i l’editor Quim Torra fa servir, “estem veient coses meravelloses”. Aquestes setmanes després de la manifestació del 11S el nostre país s’està transformant de forma accelerada, a un ritme que crec que ni els més abrandats es podien pensar que seria tan ràpid. Suposo que tothom ho viu a la seva manera. Uns amb excitació, altres amb inquietud neguitosa, els de més enllà amb expectació i alguns, com els espanyols, amb perplexitat, astorament i incapacitat de reacció dignament democràtica.
Passen coses insòlites, com és la serenor del President de la Generalitat contraposant la democràcia a les amenaces; o la dels polítics europeus d’alt nivell que comencen a explicar que enlloc està escrit que una Catalunya independent hagi de deixar de ser membre de la UE; o la del cònsol alemany a Barcelona que afirma que l’independentisme català cotitza a l’alça.
Passen coses magnífiques, com veure tantes estelades als balcons i finestres 3 setmanes després de l’11S2012. Estelades que m’eixamplen el cor quan les veig com la que senyoreja Olot des de dalt del Montsacopa o com la magnífica que veig cada dia al Pou del Glaç anant i tornant de la feina.
Una cosa insòlita és que el president de la Generalitat tingui, finalment i gràcies a Déu - i potser gràcies a 1,5 milions de catalans al carrer-, el suport dels independentistes i que llegim els seus discursos i intervencions a les rodes de premsa trempant nacionalment i espiritual: no votarà el congrés, votarà el poble de Catalunya.
Insòlit el patriotisme dels partits independentistes que, en ara que sigui amb certa reticència, fan costat al president.
Insòlit és que el President anunciï que plegarà un cop assolits els objectius nacionals.
Últimament, passen coses insòlites, i les estem vivint amb intensitat i emoció. Coses que eixamplen el cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!