dijous, 3 de juliol del 2014

Mocions a l'Ajuntament.


Una de les coses que em va sorprendre més en els primers Plens de l’Ajuntament d’Olot i que encara no comprenc és la insistència d’alguns grups municipals de que no es debatin temes que s’allunyin del nostre terme municipal.

Jo entenc la política com una manera de fer que “passin coses” i que això vagi a favor del projecte que com a equip, o com a grup, defensem.

L’equip del que formo part (CiU i RCAT) és un equip decididament independentista. I per això hem donat suport a totes les mocions que han anat en la línia directa d’aconseguir la plena sobirania per a Catalunya o bé a ajudar a defensar els nostres drets. Davant d’aquestes mocions, els grups clarament espanyolistes (PxC i
elpuntavui.cat
PP) i els que encara no s’han decidit (PSC) troben sempre (o quasi sempre en el cas del PSC) l’excusa de dir que l’àmbit competencial no és el municipal, que això ja es debat a altres bandes o simplement que és il·legal, que no porta enlloc, que la constitució (espanyola, clar) no ho permet  i que Déu-nos-en-guard de qui sap què.


Les mateixes excuses que seria possible d’exhibir quan hem debatut sobre la repressió de l’exèrcit marroquí  als campaments saharians, els drets de les persones amb orientació sexual diferent de l’heterosexual, el control dels cabirols a l’alta Garrotxa. Però també sobre els conflictes laborals a les llars d’infants municipals o a la Policia Municipal.
Potser sí que algunes d’aquestes mocions serveixen principalment perquè alguns partits que no varen aconseguir representació al Consistori es posin  a l’aparador  tot i que, massa sovint, ens hi posin mercaderia produïda en sèrie i, encara més trist, caducada.

També és possible que algunes mocions siguin “tramposes” i que algun grup polític amagui l’ou de les seves intencions ideològiques presentant-les amb un títol impecable i al qual tothom s’hi afegiria. La trampeta surt al llegir-la i analitzar-la fil per randa. Clar que això no surt mai als diaris.
Però sigui com sigui, ho dono per bo. Perquè com diu una bona amiga parlant dels catalans, hi ha causes que no tenen ningú que les defensi. I no em sembla cap malbaratament que hi dediquem una estona a debatre-ho i, quan s’ho val, a donar-hi suport. Em sembla un temps més ben emprat que no pas parlar de si el rei Baltasar ha de desfilar en segona o tercera posició la vigília de Reis.

Vivim moments molt intensos i emocionants i em passa pel magí que tan de bo a molts ajuntaments de molts països s’aprovessin mocions a favor del dret a decidir dels catalans.
I també perquè penso que els ciutadans, quan votem a les eleccions municipals, també volem saber de quin peu ideològic calça cadascuna de les candidatures.

 Que no sigui això el que fa fer escarafalls als que diuen que només volen parlar d’Olot.
Us poso la llista de les 61 mocions presentades fins el juny 2014 per ordre cronològic.

-          Demanant la retransmissió dels plens per internet (Juliol 2011, ApG)

-          Recuperació, difusió i divulgació de la significació de la Maternitat d’Elna (juliol 2011, PEHOC)

-          Evitar tancament de la residència d’estudiants de la Torre Malagrida (Juliol 2011, PSC)

-          Millora del traçat del bici-carril tram Pou del Glaç i ctra sant Joan les Abadesses i dels aparcaments del Pou del Glaç. (setembre 20011, PSC)

-          Sol·licitant a la Generalitat el compliment dels compromisos de les aportacions per alumne/a a les escoles bressol municipals i escoles de música municipals (setembre 2011, ERC i PSC)

-          Instant al govern de l’estat a no signar el conveni bilateral amb el Marroc per atorgar el vot a les eleccions locals als immigrants marroquins (setembre 2011, PxC)

-          En relació a la variant d’Olot (octubre 2011,PSC)

-          Contra el retorn dels imports a la bestreta de la participació en els tributs de l’Estat (octubre 2011,ERC)

-          Instant el govern de l’Estat a modificar la llei hipotecària a fi de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics (octubre 2011,ApG)

-          Sobre l’extensió de l’ús de productes etiquetats a l’Ajuntament d’Olot, Organismes Autònoms i empreses concessionàries de serveis públics (Novembre 2011, Ciu+ Rcat)

-          Per homenatjar el patriota Josep Moragues (gener 2012,AIG/Casal independentista)

-          Per millorar l’aparcament al Barri Vell (febrer 2012, ERC)

-          En contra de la reforma laboral imposada pel govern de l’estat (febrer 2012, representants dels treballadors de l’Ajuntament d’Olot)

-          Per possibilitar el pagament dels impostos de Catalunya a l’Agència Tributària Catalana (Març 2012, ERC)

-          A favor de l’arribada de l’ample internacional ferroviari a les comarques gironines el 2012 (Març 2012, JNC)

-          A favor de la continuïtat de l’Àrea de Creació Contemporània (abril 2012, Col·lectiu de suport Zer01)

-          A favor d’afavorir la mobilitat per la ciutat amb bicicleta (Abril 2012, Apg)

-          En defensa de la llengua catalana i contra els atacs que s’estan perpetrant a les Illes Balears (Abril 2012, Apg)

-          En defensa del monument funerari del Cementiri municipal erigit en homenatge a olotins caiguts durant l’enfrontament civil 36-39 (maig 2012)

-          Per a la configuració del Parc de Pedra Tosca de la Garrotxa (maig 2012, ERC)

-          En suport a la ICE perquè la UE garanteixi el manteniment de la ciutadania europea als ciutadans d’un nous estat sorgit d’un procés de secessió d’un territori d’un estat membre (Maig 2012, Rcat)

-          A favor de la declaració de institucional de l’any 2012  com a any internacional de les cooperatives (Juny 2012, ApG)

-          Contra la repressió policial als Països catalans( Juny 2012, AEIG)

-          Declarant Olot municipi contra les retallades en educació (Juny 2012, APg i SEPC)

-          A favor del desenvolupament definitiu del corredor ferroviari del corredor mediterrani (Juny 2012, cercle EURAM de la Garrotxa I Institut Ignasi Villalonga)

-          Sobre el dret a vots dels i les representants electes als municipis (Juliol 2012, tots els grups)

-          A favor que no es prohibeixi la presència d’estelades en esdeveniments públics (Setembre 2012, ERC)

-          Per la declaració d’Olot com a ciutat catalana, lliure i sobirana (Octubre 2012, CiU, Rcat, ERC, SI i CUP)

-          Per sol·licitar al MHAP (DG del cadastre)  que s’iniciï d’ofici una valoració col3lectiva general dels béns immobles urbans del municipi d’Olot (Novembre 2012, Federació d’AV d’Olot)

-          Per reclamar el pagament del deute de la Generalitat de Catalunya (Desembre 2012, PSC)

-          En defensa del model d’escola catalana (Desembre 2012, Òmnium Cultural)

-          Per declarar Olot lliure de circs amb animals (gener 2013, ERC)

-          Per sol·licitar al DARP un control sanitari més exhaustiu de la fauna salvatge (Gener 2013, CUP)

-          En relació a la campanya de Catalunya lliure de bosses de plàstic (Gener 2013, CUP)

-          Contra la corrupció política (Febrer 2013, PxC

-          Per declarar el municipi d’Olot zona lliure de fracking (febrer 2013, CUP)

-          En relació al tancament progressiu de l’escola Llar (Març 2013, AMiPA de l’escola Llar)

-          Exigint al regne del Marroc la llibertat de tots els presos polítics saharians (Març 2013ACAPS Garrotxa)

-          En suport al moviment “Diem Prou” que aposta per pagar els impostos a l’Agència Catalana en comptes d’Hisenda (Març 2013, CUP)

-          Per un país lliure de retallades (Abril 2013, ERC)

-          Demanant mantenir obert el centre (Abril 2013, Col·lectiu de mares i pares de la Llar municipal de Sant Pere Màrtir)

-          Suport a la iniciativa ciutadana europea “El dret humà a l’aigua i el sanejament” (Maig 2013, Confederació Europea de Sindicats)

-          Per a la utilització de la banca ètica en transaccions bancàries de l’Ajuntament (Juny 2013, ICV-EUiA)

-          Instant a les entitats financeres de la ciutat a deixar sense efecte el cobrament de comissions bancàries per descobert (Juny 2013, PxC)

-          En suport a Genís Martín i serra (Juny 2013, CUP)

-          Per a l’aclariment de la normativa laboral que afecta a les persones que col3laboren amb els clubs i entitats esportives, sense ànim de lucre, així com l’aplicació d’una moratòria sobre les inspeccions de treball i Seguretat Social (Juliol 2013,CiU, Rcat, PSC, PxC, ERC)

-          Adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (Juliol 2013,CiU, Rcat, ERC)

-          En suport a la cadena humana del dia 11 de setembre de 2013 (Juliol 2013,CiU; Rcat, ERC, CUP)

-          Per demanar la celebració del mercat especial de roba i altres complements el dia 18 d’octubre de 2013  (Juliol 2013, PSC)

-          Contra el franquisme i el feixisme (Juliol 2013, CUP)

-          D’oposició al tancament del Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà (Juliol 2013, CUP)

-          En suport a la querella contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del President de la Generalitat Lluís Companys i Jover i 47 representants polítics més (Octubre 2013, ERC)

-          De condemna al terrorisme d’ETA i en record a les seves víctimes (Octubre 2013, PxC)

-          Demanant al govern la creació d’uun instrument tributari que garanteixi el finançament dels BID’s (Business Improvement District) (Novembre 2013, Associació de Comerciants d’Olot)

-          En suport a la consulta del 9 de novembre de 2014 (Desembre 2013, CiU, ERC, CUP)

-          Contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia (LGTBfòbia) a Olot (Gener 2014, ICV-EUiA)

-          Contra la reforma de la Llei de l’avortament (Gener 2014, CUP)

-          Per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses (Febrer 2014, PAH)

-          Sol·licitant a l’Ajuntament d’Olot que prengui mesures per pal·liar el problema de l’atur del col·lectiu de persones majors de 40 anys (Març 2014, ADAG40)

-          En suport al programari lliure en l’àmbit de les TIC (Abril 2014, CUP)

-          En suport a la campanya per a la convocatòria d’un multireferèndum (Abril 2014, Grup comarcal de la Garrotxa del Multireferèndum)

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!