diumenge, 27 de juliol del 2014

Pujolisme, game-over.

En el moment estratègicament més adequat, el president Pujol ha publicat una carta en la que reconeix que des de fa 34 anys ha tingut un raconet de 4 milions d’euros a Andorra, herència del seu pare que ja els hi tenia. Reconeix que en 34 anys no ha trobat el moment de regularitzar la situació i no ha aprofitat les diverses oportunitats fiscalment afavoridores que hauria pogut tenir.
Al president Pujol ja fa anys que li van al darrere per una raó o altra, pròpia o pels fills, i sembla que hem arribat al game-over. I la quantitat relativament modesta (si la comparem amb les que altre
www.jordipujol.cat
s polítics han aconseguit per mètodes molt més il·lícits que l’herència del pare) no amaga el simbolisme del fet.
Aquest ha de ser el punt d’inflexió que marqui a CDC el final del catalanisme autonomista, que estripi els darrers recels cap a l’independentisme i que reforci el lideratge del President Mas per dur la pàtria a la independència.
El president Pujol sempre ha estat reticent a proclamar-se nítidament i clarament a favor de la independència; els valors que proclama, de resistència, tenacitat, paciència i treball són part d’una estratègia perdedora; són creure que algun dia pot passar un miracle a Espanya que faci que es giri la truita a favor nostre. Això no passarà mai i els independentistes ho sabem. (veure, http://el-led-vermell.blogspot.com/2012/05/2014-una-commemoracio-diferent-no-ho.html)
Constantment estem creuant Rubicons de consciència: cultural, lingüística, econòmica, social...fins arribar al convenciment que el procés no té aturador. Tant se val qui es quedi pel camí.
L’afer del president Pujol no deixarà de ser una anècdota, o millor dit, un exemple d’allò que en una Catalunya lliure, radicalment democràtica no hauria de passar. La certificació de la necessitat de bastir un sistema polític nou.
El president Pujol tenia avui més caràcter de llast que de motor. Lliure d’aquest llast i, mica en mica, també lliure del de Duran i Lleida, el President Mas tindrà les mans més fortes per governar el timó cap al 9 de Novembre.
Ferms i decidits que el 9N2014 és a tocar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!