diumenge, 10 de març del 2013

Banderes.


Finalment ha arribat a l’ajuntament d’Olot el requeriment, suposadament basat en la denúncia d’un particular, de penjar la bandera espanyola al balcó.
Des de fa un munt d’anys, l’Ajuntament d’Olot és l’únic de la Garrotxa que no té la senyera onejant a la seva façana. Des de fa uns mesos, la tenim en un lateral però no a la façana principal. Coses de l’esforç típicament olotí de no forçar les situacions i de preferir les renúncies a les confrontacions.
Per sort, el nostre Alcalde es mostra ferm i decidit a no cedir i diu públicament que el que voldríem la majoria d’olotins és que les banderes que hi hagués al balcó de Can Joanetes fossin la senyera i la de la ciutat.
Immersos en un procés que no té aturador cap a la independència del nostre país s’ha de ser molt barrut i mesell per entossudir-se en fer onejar per força la bandera espanyola a tots els edificis públics de Catalunya. Sincerament, puc imaginar l’ajuntament d’Olot amb totes les banderes inclosa l’espanyola però em semblaria inconcebible que aquesta bandera onegés a les escoles de la ciutat, Biblioteca, ambulatori, hospital, etc...
Es pensa la senyora Llanos de Luna que amb això aturarà el sobiranisme? Pensa sincerament que imposar-nos la bandera espanyola ens farà més mansois?
Jo desitjo que puguem assolir la independència amb el menor conflicte possible i que els catalans siguem capaços de tenir una bona relació amb els veïns espanyols però em sembla que , un cop independents, no veurem amb gaire simpatia la seva bandera si la senyora Delegada del Gobierno s’entesta a fer-nos-la present fins a la sopa.
Faci-s’ho mirar. Goodbye Spain.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!