dimarts, 18 d’agost del 2009

Lectures d’estiu (7). Preludi de la Independència i Frases motivacionals.

Autor: Carles Muñoz Espinalt.
Havia sentit a parlar de l’autor com a pare de la psicoestètica, moviment defensor de la independència (entre alltres coses, imagino). Crec que actualment, recullen la seva filosofia els membres de Catalunya Acció, liderats per Santiago Espot.
Es tracta de dos llibrets molt curts i per això els ajunto en un sol post. El primer, està a hores d’ara, desfasat (publicat el 1992) però té aspectes interessants com el desemmascarament dels intents d’ocultar personalitats independentistes, d’amagar fets històrics que volien refermar la identitat catalana com a manca de patriotisme espanyol, etc... L’autor considera essencial que els catalans prenguem plena consciència de la situació nacional com a preludi de la independència, considera que un cop presa aquesta consciència res no aturarà el procés.
El segon llibret és un recull de frases fetes per la filla de l’autor després de la seva mort. Avui que hi ha una general manca de confiança cap a la classe política, en recullo només dues que crec que tenen plena vigència:
“L’home que no és capaç de guanyar-se la vida al marge de la burocràcia mai no serà un governant auster”.
“Si els homes capaços de guanyar-se la vida sense padrins tinguessin més intervenció a les coses públiques, la direcció dels pobles no es trobaria tan saturada de ganduleria”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si et fa gràcia deixar un comentari, no quedis pas!